•   Langetaam 1, 3155 TE Maasland
  • +31 10 5923534

Behandelingen

Behandelingen

Binnen de praktijk zijn verschillende behandelmethodes (meestal een combinatie ) van toepassing voor verschillende lichamelijke en geestelijke klachten:

Massagetherapie

U kunt terecht voor (sport)blessures en voor klachten die thuis, op het werk, etc. ontstaan. U kunt rekenen op:

  • Verschillende massage technieken om de conditie van de spieren,bindweefsel en periost te verbeteren
  • Advies over gezond en veilig sporten, kleding, voeding, schoeisel en hygiëne
  • Hulp bij (sport)ongevallen
  • Advies over herstelbevorderende maatregelen bij blessures

Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak voorlopers van blessures. Een massage kan er voor zorgen dat u zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. Ook voor een stijve rug of nek, weefselklachten en doorbloedingsklachten. Tevens wordt deze vorm van massage toegepast bij mensen die weinig bewegen om deze langer fit en mobiel te houden. Maar ook voor een algehele ontspannings- massage kunt u bij ons terecht.

Bindweefselmassage

Massagetechniek die wordt toegepast op de laag tussen de spieren en de opperhuid, waardoor de doorbloeding van de huid en de staat van de spieren en het bindweefsel sterk wordt verbeterd.

Bioresonantie

Bij deze therapie draait alles om trillingen. Zoals ieder deeltje in het universum bestaat ook de mens uit onderdelen die ieder hun eigen trilfrequentie hebben. Bij bio-resonantie worden deze trillingen opgespoord en verstoorde trillingen hersteld d.m.v. het toezenden van de juiste trilfrequenties. Diverse uiteenlopende ziektebeelden kunnen worden behandeld.

Touch for health / Kinesiologie

“Touch for Health”, ook wel “toegepaste kinesiologie” genoemd is een sinds jaren bewezen behandelwijze voor veel uiteenlopende fysieke en psychische klachten.Het is een spier- en energieversterkende methode die tot doel heeft afwijkingen van gezondheid of onbalans in de lichaamsenergie op te sporen en te behandelen.Er worden bijvoorbeeld snelle resultaten geboekt bij hoofdpijn, klachten verwant aan stress, oververmoeidheid en eczeem.Tevens wordt gekeken naar eventueel benodigde voedingssupplementen, zoals vitaminen en mineralen.

Ook wordt onder ander gebruik gemaakt van Reiki, Bach Bloesem therapie, Homeopathie en Ccoaching. Meestal zijn slechts enkele behandelingen voldoende om de klachten te verhelpen. De werkwijze is als volgt: met behulp van spiertesten worden spierzwakten en energieblokkades opgespoord. Bij deze testen gaat men er vanuit dat het lichaam zelf feilloos aangeeft wat er aan de hand is. Op deze wijze komen ook “vage” klachten direct aan het licht.

Bedrijfsmassage

Door de almaar stijgende werkdruk kan het ziekteverzuim binnen uw bedrijf toenemen met klachten als bijv. : RSI, nek-/schouderklachten of stress. Deze kwalen treden onder andere op bij repeterende werkzaamheden, eenzijdige belasting of overbelasting. Aan deze lichamelijke en geestelijke ongemakken (= dalende prestatie) is zeker wat te doen! Het behandelen gebeurt ter plaatse bij u op locatie of op het praktijkadres, afhankelijk van uw wensen.

Medical taping concept

Kinesio Tape is een speciale elastische tape die als “een tweede huid” wordt aangebracht. De tape zorgt ervoor dat de opperhuid wordt opgetild, waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaatjes, groter wordt. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Bovendien wordt door de liftende werking de druk op de zenuwen minder waardoor de pijn vermindert.

Door het continue stimuleren van het natuurlijk genezingsproces van het lichaam zelf, in combinatie met het meerdere dagen kunnen dragen van de tape, zorgt de tape voor een unieke “24-uurs per dag” behandeling. Gevolg: een afname van de pijn en een sneller herstel!

Dorn-therapie

De Dorn-therapie is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam.

De basis van de therapie is altijd de correctie van het beenlengteverschil. Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt de wervelkolom in een andere houding. Door het lange been weer de oorspronkelijke lengte te geven wordt de rug weer in de oude staat hersteld.

Daarna worden op een voorzichtige manier (zonder te “kraken”) de wervels om hun plek teruggezet. Deze correctie wordt uitgevoerd via de dynamiek d.w.z. dat de spieren die bij het betreffende gewricht of wervel horen in beweging worden gebracht waardoor ze de wervel of gewricht niet meer kunnen fixeren. De Dorn-therapie gaat tot aan de pijngrens.

Top